Prostat düşmanı çoban çökerten

Sert iğneleri ayağa battığı için ‘çoban çökerten’ adı verilen dikenli bitkiyle hazırlanan çay erkeklerde prostat iltihabını önlüyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 19.01.2019 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 19.01.2019 08:00:00
ABONE OL

Meyveleri boynuza benzeyen, sivri uçları ve küçük dikenli bir yapıya sahip olan bu bitkinin meyveleri kurutularak da üzerine sıcak su dökülerek tüketilir.

SİNDİRİMİ ÇALIŞTIRIR

İçeriğindeki tribulus maddesi karaciğerin hormon üretiminde kullandığı yağların emilimine yardımcı olur ve hipofiz bezinden testosteron seviyesinin salgılanmasının artmasını sağlar. Spor yapanlar da kas gelişiminde etkili olduğundan, çoban çökerten kullanmayı tercih eder. Öte yandan bu bitkiyle hazırlanan çay, çeşitli şekillerde sindirim sisteminin hızlı çalışmasını sağlar. Hint asıllı tedavi yöntemlerinde müshil etkisi için kullanılmaktadır. 

BAĞIRSAK GAZINI GİDERİR

Yapılan bazı araştırmalar, kas spazmlarını veya kolik ağrıları da yatıştırmakta oldukça etkili olduğunu göstermiştir. Ayrıca, trigliserit seviyesini de azaltır ve iştah duygusunu uyarır. Bağırsak gazlarında rahatlama sağlarken bağırsak parazitlerinden de kurtulmak için yardımcı olur.  

İKİ BARDAKTAN FAZLA İÇMEYİN

Taze ya da kurutulmuş çoban çökerten bitkisini demliğe koyun ve üzerine kaynar su ekleyin. 10 ya da 15 dakika boyunca demlemeye bırakın. Her fincan için bir çay kaşığı çoban çökerten bitkisi kullanmaya özen gösterin. Bu çayı kısa süre kullanın ve günde bir ya da 2 bardağı geçmemeye özen gösterin. Bu çay vücudunuzdan toksinleri temizler.